Bredband och tv-paket

Flera operatörer erbjuder möjligheten att teckna både tv- och bredbandsabonnemang. Genom ett kombinerat abonnemang kan du på ett smidigt och enkelt sätt få tillgång till både internet och tv-kanaler, och ibland erbjuds även rabatter, extratjänster eller uppgraderingar utan kostnad om du tecknar på bredband och tv hos samma operatör. Här ska vi gå igenom vilka alternativ som finns.


Allente

 • En sammanslagning av Viasat och Canal Digital
 • Parabol, Fiber-TV & Bredband
 • Upp till 60 kanaler

Läs mer om Allente

Telenor TV

 • Fiber-TV med bra grundpaket
 • Möjlighet till inspelningsbar HD-box
 • Se Tv4 problemfritt!

Läs mer om Telenor TV abonnemang

Boxer

 • Mixa och välj kanaler fritt
 • Marknadens mest prisvärda kanalpaket
 • Teckna kanalpaket helt utan bindningstider

Läs mer om Boxer abonnemang

Ownit

 • Tv via internet
 • HD-box ingår med största paketet
 • Välj extra-kanaler själv, 19kr/månaden per kanal

Läs mer om Ownit

Sappa

 • Fler än 150 st kanaler
 • Stora valmöjligheter med 29 st kanalpaket
 • Film & Sport från både Cmore & Viasat

Läs mer om Sappa

Tele2

 • Heltäckande utbud av sport
 • Störst HD-utbud
 • Streama filmer och serier med Comhem Play och Comhem Play+

Läs mer om Tele2


Operatörer med möjlighet att teckna bredband och tv-paket

I och med att fiber blir allt vanligare i de svenska hushållen så blir det också allt enklare att välja olika operatörer för bredband och tv. En av fördelarna med tv via fiberanslutningen är att du får fler valmöjligheter, exempelvis vad gäller vilka tv-kanaler och vilken leverantör. I och med den här teknikutvecklingen är du med andra ord inte längre tvungen att exempelvis välja Com Hems tjänster och utbud, även om din bostad är ett Com Hem-hus.Men även om det är bra med valfriheten att kunna välja olika leverantörer av tv och bredband så kan ibland kan det faktiskt vara en god affär att teckna paket från en och samma operatör, där både abonnemang för tv och bredband ingår. Inte nog med att det är smidigt att få allt på samma faktura, ibland är det också bra för plånboken, då operatörerna kan erbjuda rabatterade priser, uppgraderingar eller extratjänster om du tecknar bredband och tv som ett paket.Några av operatörerna som erbjuder möjligheten att teckna både bredband och tv (vissa bara genom fiber) är: 

 • Boxer
 • Ownit
 • Telia
 • Telenor
 • Bahnhof
 • Sappa
 • Viasat
 • Com Hem

 

Hur tecknar jag bredband och tv-paket?

När du har gått igenom de olika operatörernas erbjudande så behöver du först och främst kontrollera så att du kan få tjänsten till din bostad. Inte alla hushåll har fiber ännu, så om du saknar den tekniska lösningen i din bostad kan du förstås inte välja de paketlösningar som är utformade för fiber.På operatörernas hemsida kan du på ett enkelt sätt skriva in din adress och på så vis kontrollera om möjligheten finns för dig att koppla in dig på den operatörens bredband och tv-abonnemang. Att beställa via operatörens hemsida är det vanligaste och smidigaste sättet.bredband och tvpaket

Du får en bra överblick över kostnader och innehållet i det paket du beställer, och sedan är det bara att vänta på att abonnemanget ska sättas igång och att du ska få den tekniska utrustningen skickad till dig, som modem eller tv-box.Det är förstås också möjligt att prata med en kundservice via telefon eller besöka en fysisk butik, för de operatörer som har en sådan, exempelvis Telia. Som alltid är det också bra att kika en extra gång på vad du tecknar upp dig på.I vissa abonnemang kan det bli dyrt om du skulle välja att säga upp avtalet under bindningstiden. Därför är det viktigt att ta reda hur lång bindningstid och uppsägningstid som gäller.Definitionen av tv blir allt grumligareI takt med att utbyggnaden av fiberlösningar blir allt vanligare i svenska hem, och att vi nu kan få både bredband och tv levererade genom den här lösningen, samtidigt som vi också är ständigt uppkopplade genom mobilen, datorn och surfplattan, ja, till och med genom tv:n, så suddas också definitionerna av vad tv-tittande egentligen är ut allt mer.

bredband och tvpaket

Vi är vana att kunna välja vad vi tittar på, när och var vi vill, genom abonnemangstjänster eller tv-kanalernas egna playtjänster. Att titta på tv är idag snarare en fråga om internetuppkoppling än tv-tablå.Allt färre köper kanalpaket idag, samtidigt som fler och fler går över till streamingtjänster, visar en undersökning från Myndigheten för press, radio och tv. Och eftersom förändringen sker främst (men inte bara) i de yngre åldersgrupperna, medan de äldre håller kvar vid traditionella medier, så kanske det bara är en tidsfråga innan linjär tv helt blir en relik från en svunnen tid.Eller så är det tvärtom så att sammankopplingen mellan bredband och tv bara kommer att utveckla det linjära tv-tittandet till någonting mer. Vi ägnar ju trots allt i snitt 133 minuter om dagen åt tv-tittande. Ungdomar väljer i allt högre utsträckning streamingtjänster på bekostnad av linjärt tv-tittande, men det finns inget som säger att vi spenderar mindre tid åt att titta på tv-innehåll – snarare tvärtom.Idag äger allt färre en tv än för några år sedan, men det betyder inte att vi tar del av mindre sport, underhållning eller nyheter. Det betyder bara att strömmad video har blivit allt vanligare. Enligt sidan Livestream.com kommer 80% av all internettrafik från konsumenter bestå av strömmad video, 2021. Trenden är tydlig, allt fler låter helt bli att titta på linjär tv över huvud taget och använder sig bara av strömmat innehåll.Livestreaming-industrin hade över 425 miljoner användare i Kina, 2018 och över 40 procent av amerikaner som tillfrågades i en undersökning uppgav att de tittade på mindre tv på grund av möjligheten till live-streaming. Det finns många som helt väljer bort linjär tv, men få som väljer bort innehållet.

På samma sätt finns det många som föredrar att titta på tv på traditionellt vis. Det är avslappnande att inte aktivt behöva välja ibland. Och möjligheten att använda playtjänster och extra abonnemangstjänster utöver det linjära tv-tittandet finns ju alltid.Bredband och tv är ju faktiskt inte varandras motsatser, snarare kan de komplettera varandra riktigt bra.


Vanliga frågor och svar om bredband och tv-paket


Var kan jag teckna både bredband och TV-abonnemang?

Vi har samlat alla operatörer som erbjuder både bredband och TV-abonnemang. Bland annat är det Telenor, Boxer och Ownit. Se alla operatörer på vår sajt!


Blir det billigare att ha både TV-paket och bredband hos samma leverantör?

Ja, hos några leverantörer kan det bli billigare eller att man får andra förmåner som snabbare hastighet på bredband med mera för att man samlar sina tjänster. Läs mer om respektive leverantör på vår sajt.


Hur snabbt bredband behöver jag?

Hastigheten på det bredband du väljer beror till största delen på vad du har tänkt att göra på internet men även på hur många som ska nyttja bredbandet samtidigt. Om du exempelvis ska streama film och vill se i SD-kvalitet rekommenderas 5 Mbit/s, för HD-kvalitet 5 Mbit/s och för Ultra HD-kvalitet 25 Mbit/s.


Vilket TV-paket är bäst?

Vilket som är det bästa beror på vilka typer av kanaler som är intressanta för dig eftersom utbudet varierar så stort mellan olika operatörer. Vi går igenom vilket utbud det finns för varje leverantör.


Vad finns det för erbjudanden på TV-paket och bredband?

Det kommer regelbundet bra erbjudande för både TV-paket och bredband. Välkommen in på vår sajt för att se alla aktuella erbjudanden.