Helhetsleverantörer

Många operatörer är helhetsleverantörer, det vill säga att de inte bara erbjuder en tjänst, utan är leverantörer av tv, bredband och fast och mobil telefoni, med mera. Att få sina digitala lösningar levererade av en och samma operatör är det enklaste och bekvämaste sättet, och ibland även riktigt förmånligt ur ett ekonomiskt perspektiv.


Här ska vi gå igenom vilka operatörer som levererar helhetslösningar, samt vilka av dem som kunderna är mest nöjda med.


Allente

 • En sammanslagning av Viasat och Canal Digital
 • Parabol, Fiber-TV & Bredband
 • Upp till 60 kanaler

Läs mer om Allente

Telenor TV

 • Fiber-TV med bra grundpaket
 • Möjlighet till inspelningsbar HD-box
 • Se Tv4 problemfritt!

Läs mer om Telenor TV abonnemang

Boxer

 • Mixa och välj kanaler fritt
 • Marknadens mest prisvärda kanalpaket
 • Teckna kanalpaket helt utan bindningstider

Läs mer om Boxer abonnemang

Ownit

 • Tv via internet
 • HD-box ingår med största paketet
 • Välj extra-kanaler själv, 19kr/månaden per kanal

Läs mer om Ownit

Sappa

 • Fler än 150 st kanaler
 • Stora valmöjligheter med 29 st kanalpaket
 • Film & Sport från både Cmore & Viasat

Läs mer om Sappa

Tele2

 • Heltäckande utbud av sport
 • Störst HD-utbud
 • Streama filmer och serier med Comhem Play och Comhem Play+

Läs mer om Tele2


Operatörer med helhetslösningar

Flera operatörer erbjuder möjligheten att teckna bredband och tv, eller bredband och telefoni. Och vissa av dem erbjuder möjligheten att teckna allihop i ett och samma paket. Ofta erbjuds du som kund vissa förmåner om du samlar flera tjänster hos samma operatör. Hos Telia kan du exempelvis teckna ett paket med bredband och tv, och har du också Telia som mobiloperatör får du en förmån som ger dig extra surf i mobilen, snabbare bredband eller ett mobilt bredband utan extra kostnad. 


Bekvämlighetsaspekten är också viktig. För vissa kan det kännas komplicerat att handplocka olika operatörer, där exempelvis en ska leverera bredband och en annan tv, och då kan det kännas bra att teckna allt hos en och samma operatör. Det blir tydligt och enkelt att få en överblick över vilka tjänster man har, och om man har några frågor är det bara att kontakta en och samma kundtjänst. 


leverantörer som erbjuder mobil, tv och bredband

Några av operatörerna som erbjuder helhetslösningar, exempelvis bredband, tv och telefoni är:

 

 • Boxer
 • Telia 
 • Ownit
 • Telenor
 • Bahnhof
 • Sappa
 • Comhem
 • Bredband2

 

Hur tecknar jag paket hos en operatör?

När du har gått igenom de olika operatörernas erbjudande så behöver du först och främst kontrollera så att du kan få tjänsten till din bostad. Det blir allt mer vanligt att samtliga tjänster levereras via fiber, men alla hushåll har inte fiber ännu, så om du saknar den tekniska lösningen i din bostad kan du förstås inte välja de paketlösningar som är utformade för det, utan då måste du vända dig till operatörer som levererar på andra sätt. 


På operatörernas hemsida kan du på ett enkelt sätt skriva in din adress och på så vis kontrollera om möjligheten finns för dig att koppla in dig på den operatörens bredband och tv-abonnemang. Att beställa via operatörens hemsida är det vanligaste och smidigaste sättet. 


Du får en bra överblick över kostnader och innehållet i det paket du beställer, och sedan är det bara att vänta på att abonnemanget ska sättas igång och att du ska få den tekniska utrustningen skickad till dig, som modem eller tv-box. 

bahnhof har flest nöjda kunder

Det är förstås också möjligt att prata med en kundservice via telefon eller besöka en fysisk butik, för de operatörer som har en sådan, exempelvis Telia. Som alltid är det också bra att kika en extra gång på vad du tecknar upp dig på. I vissa abonnemang kan det bli dyrt om du skulle välja att säga upp avtalet under bindningstiden. Därför är det viktigt att ta reda hur lång bindningstid och uppsägningstid som gäller. 

 

Svenska bredbandstjänster får godkänt

Svenska bredbandsleverantörer får generellt godkänt av sina kunder, visar en undersökning av Svenskt Kvalitetsindex, 2019, som mäter kundnöjdhet. Högst andel nöjda kunder har Bahnhof, med siffran 71,9 procent. Tätt efter kommer Ownit (som haft förstaplatsen fem år i rad innan) med 71,7 procent, och sedan följer operatörer som Tele2, Tre och Telia. 


Jumboplatsen får Telenor med endast 60,6 procent nöjda kunder. Det som många av operatörerna har gemensamt är att de är helhetsleverantörer, som har kunder som abonnerar på flera av deras tjänster. För operatörerna visar det sig att det kan det vara svårt att leverera helhetslösningar och samtidigt tillfredsställa alla kundernas behov när det kommer till service och klagomål, då det ofta är mer komplexa frågor som kommer upp från fullservicekunderna, enligt rapporten.

Om en operatör levererar tv, bredband och telefoni via fiber till samma kund gäller det förstås att allt måste fungera smärtfritt och att servicen för samtliga tjänster måste vara mycket bra, annars kommer helhetsupplevelsen att påverkas negativt från kunden, vilket visar sig i statistiken över kundnöjdheten. 


Samtidigt ska sägas att bredbandskundernas nöjdhet har ökat sedan tidigare undersökningar, så operatörerna verkar onekligen göra förbättringar för att kunna leverera bättre service till kunderna. Dessutom har teknikutvecklingen generellt bidragit till större kundnöjdhet, exempelvis genom införandet av fiber, som är både snabbt och driftsäkert.


Vanliga frågor och svar om helhetsleverantörer


Vad är fördelarna med att välja en helhetsleverantör?

Framför allt blir det ofta ekonomiskt att välja en och samma leverantör för alla sina tjänster då många ger rabatt eller andra förmåner för att samla sina tjänster. Utöver det kan det vara smidigt att bara behöva vända sig till en kundtjänst vid eventuella problem eller frågor.


Vilka leverantörer erbjuder både TV, bredband och mobiltelefoni?

Det finns en del leverantörer för både mobiltelefoni, bredband och TV. För att du bättre ska få en överblick över samtliga har vi samlat alla dessa helhetsleverantörer på vår sajt.


Vilken helhetsleverantör är bäst?

Det går inte generellt att säga vilken som är bäst utan det handlar om vad du har för behov. Det är mycket individuellt hur stor surfmängd som behövs, hur snabbt bredband som krävs och vilka slags Tv-kanaler som är intressanta. Vi går igenom alla leverantörer på vår sajt för att du lättare ska hitta den som passar dig bäst.


Vilka förmåner kan man få för att teckna ett paket med olika tjänster?

Det skiljer sig mellan olika leverantörer vad de erbjuder för förmåner. Några av de vanligaste är att man får rabatt, snabbare bredband eller extra surf i mobilen.


Fungerar alla leverantörers bredband överallt?

Det är inte alla leverantörers bredband som kan kopplas in överallt. Mycket beror på vilken teknik som används och hur möjligheterna ser ut för din bostad. På leverantörernas hemsida kan man ofta knappa in sitt postnummer eller gatuadress för att få reda på om tjänsten fungerar hos dig.