Apple TV ser slutligen ut för att få Amazon Video

Apple TV ser slutligen ut för att få Amazon Video

Med varje självuppehållande strömmande enhet som erbjuder en omfattande uppsättning videokonferenser som innehåller Amazon-videospelaren, har Apple TV-setboxen sett ganska brist på grund av appens utelämnande.

 

Det kan komma att ändras, men ReCode rapporterar att Apple nu klarar Amazon Video appen för lansering på sin plattform i sommar.

 

Om det är sant, kommer det att bli upptining av en tumultuously isig relation mellan de två företagen.

 

Huvud mot huvud

 

De rivaliserande företagen har varit med på hur Amazonas videoklipp distribueras på Apples enheter under en tid. För närvarande måste Amazon Video-användare använda Apples AirPlay-funktion för att spela upp videoklipp på den stora skärmen, snarare än att ha tillgång till en inbyggd appspelare.

 

Dessutom vägrar Apple att låta Amazon sälja sina tjänster via en iOS-app utan att ta en del för sig själv, vilket innebär att användarna måste upprätta konton i en webbläsare innan de använder Amazons tjänster - i stället för att ha möjlighet att ange betalningsuppgifter i själva appen. Som antingen en försvarsåtgärd, ett sätt att driva egna Amazon Fire-spelare eller en enkel retribution, slutade Amazon att sälja Apple TV-enheter.

 

Men med en 4K Apple TV-box som sägs vara i verket kommer Cupertino-företaget att behöva både Amazonas detaljhandel och lätt tillgång till dess 4K-innehåll för att göra det till en succé. Vi håller dig uppdaterad om och när nyheterna blir officiella.

 

Är en 4K Apple TV på väg? Här är vad vi vet