DETTA ÄR QLED TV, Del 6: Konvergensen av TV och AI

DETTA ÄR QLED TV, Del 6: Konvergensen av TV och AI

I april 2017 gjorde marknadsundersökningsföretaget International Data Corporation (IDC) en förutsägelse att marknaden för kognitiv och artificiell intelligens (AI) kommer att fortsätta sin höga tillväxt av en sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) på 54,5 procent år 2020. Karakteristika Av AI-system som förutsägelse, rekommendation och intelligent hjälp förväntas ta viktiga roller för att skapa intelligenta tjänster.

 

Dessa funktioner hos AI påverkar redan konsumentelektronik, särskilt smartphones och tv-produkter. Konvergensen av AI och TV är subtil, men det är en trend som sker och kommer att fortsätta att utvecklas. Låt oss titta på konvergensen mellan TV och AI och hur det kommer att förändra framtida TV-visning, särskilt för Samsung QLED-TV.

För överväldigande innehåll är AI nödvändigt

 

Människor tittar inte längre bara på kanaler som tillhandahålls av tv-sändare. Det finns markbundna nätverk, kabel-tv, satellitkanaler, internetprotokoll-TV (IPTV) och till och med över OTT-programmering, samt smarta TV-applikationer som tittarna kan välja att titta på. Men ingen vill kolla alla tillgängliga alternativ för att hitta en show som de kan njuta av.

 

En AI-rekommendationsfunktion kan sortera innehållet för dig. AI inbäddad i TV: n kan analysera tittarens preferens och visa innehåll som tittarna kan vara intresserade av på TV-skärmen. 2017 Samsung QLED TV visar ett stort utbud av innehåll en bloc per tjänsteleverantör på en launcher-sektion som finns på undersidan av skärmen. Dina favoritkanaler eller -tjänster visas som standard på startprogrammet och du kan också använda en röstkommando för att välja en show att titta på.

 

I den närmaste framtiden kommer funktioner som förutsägelse och intelligent hjälp som IDC nämnde att implementeras i TV och förändra tittarens upplevelse. Till exempel kan AI analysera väderförhållanden, tid och fråga om dagen för att erbjuda det bästa innehållet som passar de variablerna. Dessutom tillåter intelligent röstigenkänning i framtiden konversation med tittarna att rekommendera innehåll beroende på ålder, humör och innehållsinställningar. Dessa funktioner kommer att förbättra TV-visning för alla.

TV + AI, Förhandsgranskning av IoT TV

 

Eftersom AI börjar bli inbäddad i TV kan tittarna använda sina TV-apparater på ett bekvämare sätt. 2017 Samsung QLED TV känner igen automatiskt set-top-boxar, spelkonsoler och annan periferelektronik. Istället för att använda tekniska termer som HDMI för att visa tittaren vilken enhet som är ansluten använder den produktnamnet som Xbox One och dess logotyp. Med detta intelligenta hjälp behöver tittare inte längre komplicerade inställningar för att använda sina TV-apparater.

 

Låt oss gräva lite längre in i exemplen på mer avancerade AI-tv. Den intelligenta bildmotorn i Samsung QLED TV analyserar automatiskt videokällor för att ändra ljusstyrkan i realtid beroende på ljusintensiteten. Motorn ger också en uppslukande upplevelse för tittare genom att förbättra perspektivet och tredimensionell uppfattning.

 

Samsungs ram, som ser ut som en bildram för en konst, har en intelligent sensor som aldrig fanns på andra tv-apparater. Rörelsesensorn för den här produkten stängs av på skärmen när det inte finns någon runt och den slår på skärmen när någon kommer nära TV: n. Vidare sätter ljusstyrningssensorn automatiskt ljusstyrkan på skärmen, vilket smidigt matchar omgivande omgivande ljuskällor.

 

TV-apparater med de intelligenta sensorerna är förhandsvisningar av den framtida interneten av saker (IoT) -aktiverad TV. IoT TV kommer att optimera ljusstyrka, ljudsystem och andra funktioner enligt innehållsegenskaper som film och sport. På morgonen kan din TV känna igen din rörelse för att styra ljus, persienner, luftkonditionering och annan elektronik.

 

Samsung planerar att lägga ihop IoT-kompatibilitet till alla sina TV-produkter i slutet av året. Under 2020 blir alla Samsung-produkter IoT-klara. Samsungs förväntade investering mot AI och IoT kommer drastiskt att förändra hemunderhållning och ge en helt ny TV-upplevelse till tittarna.