GOOGLE Cromecast

GOOGLE Cromecast

Vad är Chromecast?

När den första Chromecast kom med, var videostreaming fortfarande ett ganska nytt koncept. Det var den perfekta tiden för Google att skaffa sig en nisch.

 

Alla har en smartphone, eller hur? Så vad händer om du kan välja ditt innehåll på skärmen redan i dina händer och pingar det över till din TV? Tanken tog slut, och den ursprungliga Chromecast var en enorm hit. Det hjälpte till att det var en liten enhet som kunde ansluta till något HDMI-uttag - och kostar en piddly £ 30. Andra generations Chromecast kom ut i slutet av 2015 och är så bra att den fortfarande går stark.

 

Naturligtvis har andra rivaler börjat inkräkta på Googles territorium - Roku Express och Amazon Fire TV Stick är de senaste som erbjuder skarp 1080p streaming. Varken av dem är lika enkla att använda, dock. Och Google har fortfarande fördelen av smart hemintegration, tack vare Google Home Voice Assistant.

 

 

 

Har du en 4K TV? Du kanske vill läsa vår Chromecast Ultra-recension för att se om det är värt att plaska pengar på Googles avancerade modell.

 

Chromecast - Design och inställning

Den andra Chromecast-enheten har en helt omarbetad design som avviker betydligt från originalets "stick" -format.

 

Nu har enheten ett runt chassi som ansluter till din TV: s HDMI-port. Google har också skapat Chromecast-plattformen och lägger till stöd för iOS och Windows.

 

Denna kompatibilitet - i kombination med Chromecasts låga kostnad - gör det till ett övertygande alternativ till Apple TV, vilket kostar £ 129.

 

bild: http://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/54/2015/10/Chromecast-plugged-in-3.jpg

 

Chromecast 2

 

Installationsprocessen är ungefär identisk med den med den ursprungliga Chromecast. Anslut bara strömkabeln och installera Chromecast-appen (nu kallad hem-appen) på din smartphone, surfplatta eller bärbara dator.

 

Därifrån startar du appen och följer kommandon på skärmen för att ansluta Chromecast till ditt Wi-Fi-nätverk och koppla det med enheten. När detta är klart är du redo att strömma.

 

 

Chromecast - Den nya appen

Trots att du har samma installationsprocess, kör Chromecast 2 med en helt nyutvecklad applikation.

 

Google beskriver appen som ett nav för alla dina digitala innehållsbehov. Det fungerar genom att dra innehåll från alla appar installerade på enheten som den kan strömma från till en enkelruta i glasgränssnittet.

 

I teorin betyder det att du kan se varje innehållsinnehåll som du kan titta på Chromecast på ett ställe, utan att behöva kontrollera varje app individuellt. Du kan se vilka filmer som finns på Netflix tillsammans med nyligen tillagda tv-program på BBC iPlayer, till exempel.

 

Chromecast-enheten har en sökfunktion på plattformen i appen Hem, så att du kan leta efter specifikt innehåll i dina installerade appar. Det här är en av de största och viktigaste uppdateringarna till Chromecast, och flyttar den från en grundläggande strömmande pinne till ett underhållningscentrum med allt-i-ett.

 

 

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Få nyheter, tävlingar och specialerbjudanden direkt till din inkorg

 

 

din e-postadress

Din e-postadress:

Visa mer

Chromecast stöder nu också ett större antal appar. För underhållning är Spotify det största nya tillägget.

 

Den första Chromecast-enheten hade inte funktionaliteten för att låta dig strömma musik från Spotify till din TV, vilket var irriterande för dem som inte hade en anständig Bluetooth-högtalare eller hemljudsystem.

 

Det är också nytt för Chromecast som stöd för produktivitetsapplikationer. Dessa inkluderar Googles egna dokument samt tjänster från tredje part som Polaris Office.

 

För mig, den här av de mest intressanta uppdateringarna till Chromecast. Jag kan se att enheten antas av små kontor som letar efter ett enkelt sätt att strömma presentationer till en stor skärm.

 

Relaterat: Chromecast Audio Review

 

bild: http://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/54/2015/10/Chromecast-2-games-3.jpg

 

Chromecast 2

 

Möjligheten att strömma webbsidor från öppna Chrome-flikar är ett annat välkommet tillägg, vilket gör det lättare att strömma program som inte stöds - till exempel DeviantArt - på TV.

 

 

Slutligen stöder Chromecast nu några Android-spel. På papper är spelfunktionen en annan stor uppdatering som sätter Chromecast på nivå med större strömmande rutor, till exempel Fire TV.

 

Tyvärr, som det är fallet med de flesta strömmande pinnar och underhållningsnav, saknas kvaliteten och kvantiteten av streambara spel på Android Store. De som är närvarande är ganska avslappnade - Wheel of Fortune, till exempel, snarare än Sonic the Hedgehog.

 

Det senaste tillägget till Chromecasts repertoar är integration med Googles startsida. I grund och botten kan du använda ditt rösttillstånd Netflix börjar spela på din TV. Det är en liten sak, men det är coolt.

 

Chromecast - Strömkvalitet

Google hävdar att Chromecast kommer att strömma video betydligt snabbare tack vare tillägget av 5 GHz Wi-Fi-nätverksstöd och en ny snabbspelningsfunktion.

 

www.mobilpart.se

www.mobilabonnemanget.se

www.mobilpeng.se

Det förbättrade Wi-Fi-stödet tillåter Chromecast-strömmen och ansluts till enheter med den nyare, stabilare 5GHz-frekvensen. Den gamla Chromecast-enheten stöder bara den äldre 2,4 GHz-frekvensen,

Det är därför som det ibland kan vara lite jitterigt när man sparar filmer.

 

Snabbspelning är en nyckelfunktion i Chromecast, som är utformad för att låta enhetens cache visas i bakgrunden som den tror att du sannolikt kommer att titta på. Google hävdar att den här funktionen gör att Chromecast 2 kan flöda innehållet 80% snabbare. Tyvärr fick jag inte möjlighet att kolla Googles påstående - som med tjänsten innehållsaggregat är Fast Play inte tillgänglig i Storbritannien ännu.

 

Genom att plocka Chromecast huvudet mot föregångaren är den uppdaterade enheten något snabbare. Jag bytte ut de två Chromecast-enheterna in och ut ur en 40-tums Samsung-TV medan du streamade innehåll från Netflix, Crunchyroll och BBC iPlayer på en Nexus 6-smartphone och BT Home Hub-router.

 

När du kör de två enheterna på 2,4 GHz-frekvensen, laddas innehållet universellt två till fem sekunder snabbare på den nyare Chromecast. Jag märkte inte en massiv förbättring av hastighet eller bildkvalitet på 5GHz-frekvensen, även om den nya Chromecast behöll sin ledning vid laddningstider.

 

Till skillnad från Nvidia Shield TV eller Amazon Fire TV kan Chromecast inte strömma 4K-innehåll. den strömmar med en maximal 1080p upplösning. Du behöver en Chromecast Ultra om du vill ha den extra upplösningen.

bild: http://ksassets.timeincuk.net/wp/uploads/sites/54/2015/10/Chromecast-2-app-3.jpg

 

Chromecast 2

 

Varför köpa Chromecast?

Om du äger en Chromecast från den första generationen behöver du nog inte uppgradera. Chromecasten är mer en förfining än en omprövning av Googles strömmande pinne. Dess enda anmärkningsvärda förbättringar är några prestandauppgraderingar under högeffekterna och ökat applikationsstöd.

 

Om du inte äger den första generationen Chromecast, är Googles senaste streamer definitivt värt en titt. Även om 4K TV-ägare kanske vill ha framtidssäkra genom att köpa Chromecast Ultra.

 

Chromecasten är fortfarande en av de bästa valuta för pengarna på marknaden och erbjuder funktionalitet som traditionellt sett ses på nöjesfält som ligger nära två gånger, om inte tre gånger priset.

 

Jag skulle också rekommendera någon iOS-användare på en budget för att kolla Chromecasten innan du shelling out för en Apple TV också.

 

Dom

Chromecast är en av de bästa strömmarna på marknaden, även om den inte känns hemskt original.

 

Läs mer på http://www.trustedreviews.com/reviews/chromecast#JersXpiSSuJtFx7r.99