HTC U11 kommer snart att låta dig välja mellan Ale

HTC U11 kommer snart att låta dig välja mellan Ale

Amazonas Alexa intelligenta assistent kommer snart fram till HTC U11, vilket ger ägare ett alternativ till Google Assistant.

HTC bekräftade oss när U11 lanserade att Alexa uppdateringen skulle komma inom de första månaderna av telefonens hållbarhet och nu kommer det på tre dagar enligt en tweet från HTCs officiella konto.

På många sätt är Alexa och Google Assistant likartade. Båda kan berätta vädret och dela det enda roliga faktumet. Men Amazons assistent har färdigheter där Google ännu inte har, liksom någon speciell funktionalitet för de som köps in i ekosystemet, eller ska jag kalla det ekosystemet?

Finns det ett eko här?

Alexa på HTC U11 kommer att kunna dra fördel av Drop In-funktionen, så att du får en tvåvägssamtal med någon nära Amazon Echo-enheten som du har i ditt hem.

Bortsett från den inneboende korsfunktionaliteten mellan Alexa-appen och Echo-enheterna, kommer den här personliga assistenten inte göra mycket mer för den genomsnittliga användaren än Googles assistent. Det finns dock en stor möjlighet för dem som vill utnyttja Alexas många färdigheter.

Kunnskaper för Alexa och den större Amazon Echo-familjen av enheter är en växande uppsättning av kontextuella kommandon och frågor som erbjuder röstkompatibilitet med många populära appar. Heck, det finns en hel skicklighet för dig att bläddra och lägga till Alexas repertoar.

Den stora frågan som återstår är om HTC och Amazon har arbetat tillsammans om någon unik funktionalitet för U11. Det verkar som om jag kan dra nytta av alla funktioner från Google Pixel, så vi måste vänta och se hur Alexa har gjorts till ett mer tilltalande alternativ än Googles assistent för den klämvänliga telefonen.

Oavsett om du investerar i Amazons värld av enheter eller om du bara föredrar något annat på din HTC U11, kommer du snart att kunna byta saker.