Samsung lanserar platt Q9 flaggskepp

 Samsung lanserar platt Q9 flaggskepp

Hans nya plattskärms-TV från Samsung kombinerar en LCD-panel med quantum dot-teknik för att leverera jämnare bilder i 4K HDR. Q9 kommer att vara en del av familjen "QLED" och finns nu i USA och i hela Europa. Prissatt för att konkurrera med OLED Q9 är TV-flaggskeppet för 2017. Samsung har insisterat på att de dyraste TV-apparaterna måste böjas de senaste tre åren. Inte längre - Q9 är så platt som din vägg. Samsung Q9 finns i 65 och 75 "storlekar i USA och 65" i Europa, med en 88-modell som kommer senare. Samsung har placerat Q9 som en del av sitt nya "QLED" -intervall och det prissätts för att konkurrera med LGs OLED.

Medan namnet QLED låter som OLED i själva verket är de två teknikerna inte relaterade på något sätt. Samsung säger att det har valt att återkända LCD-skärmen till "QLED" eftersom tillsatsen av kvanta punkter representerar ett stort steg framåt. Samsung hävdar att Q9 kan pumpa över 2000 nits topp ljusstyrka och en större "färgvolym" än någon annan TV på marknaden. Q9 bygger fortfarande på en LCD-panel med kantlampa.

 Läs också: Samsung 2017 TV-serie - fullständig översikt med priser Det koreanska företaget har utvecklat en "no-gap" väggbeslagslösning som låter dig montera TV-skivan mot väggen. Alla ingångs- och utgångsportar har flyttats till en separat låda som ansluts till TV: n via en ultra-tunn fiberkabel.

Q9 erbjuder även en uppdaterad videoprocessor, 4K upplösning, appar via operativsystemet Tizen, tvillingtunnare (i Europa), en ny premium fjärrkontroll och stöd för tre HDR-format (HDR10, HDR10 + och HLG). Samsung har än en gång valt att ignorera Dolby Vision och har istället utvecklat HDR10 + som ett öppet alternativ till det proprietära Dolby Vision-systemet. Samsung Q9 har varit tillgänglig i några veckor i USA och är nu också tillgänglig i hela Europa, säger företaget. I USA har Samsung redan kraftigt slashed priset från det ursprungliga $ 6000.