Skärmskydd till din telefon

Skärmskydd till din telefon

Går du i tankarna att skaffa ett skärmskydd till din telefon eller har du bara sett en reklamfilm om hur bra dem fungerar och funderar på om det faktist är så bra som det ser ut?

 

När det gäller dagens skärmskydd så har utvecklingen gått väldigt fort framåt och vi vågar påstå att dagens skärmskydd faktist är så bra som dem verkar, det är alltså inte för bra för att vara sant.
Med dagens skärmskydd tillverkade i härdat glas med en hårdhet på 9H så spricker dem förvisso i dem flesta fall när du tappar din telefon men det fyller sin funktion och skyddar telefonens skärm. Och istället för ett skärmbyte för 1999 kronor så behöver du endast köpa ett nytt skärmskydd för 199 kronor. Du kan alltså tappa din telefon 10-15 gånger innan du har kommit upp i samma kostnad som ett skärmbyte skulle ha kostat dig.

 

Men hur är dem mot vanliga repor då? Jo helt fantastiska, du kan till och med hacka lök på dem eller skiva gurka. Ja dem är helt repfria och skär du med ett rakblad på dem så ser dem exakt ut som dem gjorde innan.

 

Eftersom glasen är så pass tunna och har så pass bra passform så varken märker eller ser du knappt någon skillnad på dem. Touch funktionen och andra funktioner i skärmen är lika bra som innan du satte på ditt skärmskydd.

 

Tidigare modeller av skärmskydd bestod ofta enbart av en tunn plastfilm som skyddade lite grann mot repor och var helt verkningslösa mot stötskador, den enda funktionen dem hade när du tappade och spräckte din skärm var att hålla ihop den lite grann och kanske göra skadan lite mindre än vad den hade blivit utan plastfilmen, dem motverkade oxå att glassplitter skulle spridas på golvet när du tappade din telefon. Men utöver det så var det inget mer än en plastfilm, likt den som sitter monterad när du köper telefonen, så dagens skärmskydd är något helt annat, man kan säga att det är en extra skärm utanpå den befintliga skärmen som tar smällen när olyckan är framme.

 

Det finns lite olika kvaliteter även på dagens glasskydd, och priserna varierar lite granne mellan dem billigaste för 100 kronor till dem upp emot 400 kronor. Men det betyder inte att dem dyraste alltid behöver vara bäst. Eftersom det är väldigt lätt att massproducera skärmskydd då det enbart består av en platt glasskiva som skärs ut i olika storlekar till olika telefonmodeller så är det en relativt billig produktionskostnad och priserna styrs mest beroende på vart du köper ditt skydd och inte vilken modell du handlar. Skärmskydd finns till dem flesta mobiltelefoner och surfplattor då det just är en så pass enkel framställningsprocess så behöver dem enbart skära ut ett annat mönster och storlek för att kunna göra en ny modell och man behöver inga advancerade maskiner eller inställningar för att producera 100 tals olika mobiltelefon modeller eller surfplattor.

 

 

Vi rekomenderar att du köper ditt skärmskydd på internet då du troligtvis hittar din bästa deal där istället för att handla det hos tex elgiganten som troligtvis har samma modell men till ett dyrare pris.