Här är kanalerna med sändningsrättigheter 2021

Sommar-OS och fotbolls-EM står för dörren, och innan dess ska både de stora europeiska fotbollsligorna och hockeyligorna avgöras. Sedan var det ju Super Bowl också, och handbolls-EM... Ja, att hålla koll på alla idrottsevenemang är inte lätt, men att hålla koll på vilket bolag som har köpt rättigheterna och var evenemangen sänds är ännu svårare. Därför finns vi här och hjälper dig att hitta rätt i djungeln av sändningsrättigheter.


kampanj tv-abonnemang från Telenor

discoveryplus

 • Alla allsvenska matcher!
 • Max full HD och 2.1-ljud
 • Stort utbud av reality och dokumentärer

Läs mer om discoveryplus konto

Canal Digital


Canal Digital har gått tillsammans med Viasat och heter nu Allente.

Cmore konto

 • Allt från SHL & Hockeyallsvenskan
 • Spanska La Liga & Italienska Serie A
 • Streama var du vill

Läs mer om Cmore konto

Viaplay konto

 • Streama all världens sport med Viaplay Sport
 • Champions League, Premier League, NHL, UFC med mera
 • Ingen bindningstid, avsluta när du vill

Läs mer om Viaplay konto

Viasat Sverige


Viasat finns inte längre kvar. De har gått ihop med Canal Digital och bildat Allente.

Allente

 • En sammanslagning av Viasat och Canal Digital
 • Parabol & Fiber-TV
 • Bredband via öppna fibernätet

Läs mer om Allente


 

Var visas fotbollen?

När det kommer till fotbollen kan man generellt säga att den som är fotbollsintresserad gör bäst i att teckna abonnemang hos Viasat och Cmore.

 

Viasat innehar rättigheterna till bland annat:

 • -Premier league, 
 • -Champions league 
 • -Ligue 1
 • -FA-cupen

 

medan Cmore bland annat har:

 • -Superettan, 
 • -MLS 
 • -Serie A
 • -La liga

När det kommer till sommarens fotbolls-EM är det SVT och TV4 som har rättigheterna. 

 

Allsvenskan i fotboll visas numera i discoveryplus (Discovery).

 

sandningsrattighet

 

Var visas hockeyn?

Den som vill följa hockeyserierna måste vända sig till olika kanaler för olika ligor. Viasat har rättigheterna till NHL, medan Cmore har rättigheterna till SHL och hockeyallsvenskan. Rättigheterna till den årliga VM-turneringen i hockey innehas av SVT och Viasat.

 

Fotbolls-EM 2021 live i SVT Play och C More Play

 

Förhoppningsvis blir EM 2020 spelat i 2021. På grund av corona-pandemin sköt man upp EM i fotboll ett år. Sändningsrättigheterna för Fotbolls-EM har SVT och TV4. Det innebär att du kan se fotbolls VM på SVT eller på TV4 (med reklam). Väljer du att teckna ett C More-abonnemang är det intervjuer, studiosnack och annat intressant medans de på TV4 visar reklam.

Övriga evenemang

Vad beträffar sommar-OS i Tokyo är det Discoverys kanaler som kommer att visa detta evenemang: Kanal 5, 9, 11 och Eurosport och Eurosport 2.


Vintersportintresserade kan se Världscupen, VM i alpint och längd, samt VM i skidskytte på SVT. För den som gillar handboll är det Cmore och Viasat som gäller. 

Cmore visar Handbollsligan och SHE medan Viasat visar den stundande EM-turneringen. Golf är också uppdelat mellan Cmore och Viasat, den sistnämnda kanalen har också rättigheterna till NFL, MLB, UFC och Formel 1.

 

Hur tecknar jag abonnemang för sportkanaler?

Så länge du har tekniken i din bostad för att kunna teckna digitala extrakanaler, exempelvis IPTV eller kabel-tv, så kan du teckna abonnemang med någon av kanalerna som sänder sportevenemang. 


Kanalerna kan tecknas bland de vanligaste digital-tv-operatörerna. Som alltid är det viktigt att gå igenom bindnings- och uppsägningstid när du tecknar abonnemang, för att säkerställa att du inte blir fast med att behöva betala för något en lång tid, som du inte är nöjd med.

 

Stora möjligheter att livestreama evenemang

streaming

Viasat och Cmore är populära tjänster som erbjuder kanalpaket med mycket sport. Men det har också välutvecklade streamingtjänster, som man kan teckna antingen parallellt med kanalpaketen eller fristående.


Play- och streamingtjänsterna ökar, samtidigt som linjärt tv-tittande minskar. Förutom abonnemangsfria och kostnadsfria tjänster som Youtube och SVT Play väljer också fler att skaffa prenumerera och betala för streamingtjänsterna. 


Vad gäller sport och andra livesända abonnemang så går det, som du kunnat läsa i den här artikeln, att få tag i de mesta livesända sportevenemangen genom att livestreama dem från någon av tjänsterna. Det här sättet gör att man slipper köpa extrakanaler, dessutom blir det ofta billigare och är smidigare att prenumerera på streamingtjänsterna, då man kan titta i sin mobiltelefon, surfplatta eller dator, var man är. 


Kvaliteten på de strömmade materialet är idag generellt också så pass hög att det går att titta på en stor skärm eller tv-apparat utan problem. Och i takt med att allt fler får fiberbredband erbjuder vissa tjänster till och med livestreamat material i ultra-hd. Enligt Svenskt Kvalitetsindex är svenska kunder generellt mer nöjda med sina streamingtjänster än vad de är med sina digital-tv-abonnemang. 


En av orsakerna till detta är att antagligen smidigheten och prisvärdheten som kommer med streamingtjänsterna. Det är lätt att byta mellan tjänsterna och de kostar vanligtvis inte lika mycket som digital-tv-abonnemangen, även om just sportpaket generellt är de dyraste även bland streamingtjänsterna. 


Vilken kanal visar allsvenskan i fotboll för herrar 2021?

Herrallsvenskan 2021 visas på Discovery+ (fd discoveryplus). Du kan se alla matcher från allsvenskan i deras streamingtjänst.


Vilken kanal visar ishockey från SHL 2021?

Sändningsrättigheterna för Svenska Hockey Ligan (SHL) innehas av Cmore som visar samtliga matcher från SHL.


Vilken kanal visar Fotbolls EM

Fotbolls EM 2021 visas av SVT och TV4/Cmore. Gruppspelet är 12 - 24 juni och finalen spelas 12 juli med avspark 21:00.


Vanliga frågor och svar om sändningsrättigheter


Var hittar jag samlad information om alla leverantörers sändningsrättigheter?

Vi har på vår sajt samlat all information om vilka sändningsrättigheter de olika leverantörerna har.


Var finns det störst sportutbud?

Sporträttigheterna varierar över tid men det finns ett bra sportutbud bland annat hos Discovery+, C More och Allente. Se alla valmöjligheter inne hos oss och jämför vilka sporträttigheter som erbjuds.


Vilka sporträttigheter har Cmore?

Cmore har alla sporträttigheter för bland annat svensk hockey inom SHL och Hockeyallsvenskan samt svensk fotboll inom Allsvenskan och Superettan.


Vad har Discovery+ för sportutbud?

Discovery+ har ett bra sportpaket där du bland annat kan se UEFA Europa League. De har även sporträttigheterna för superettan och fotbollsallsvenskan och erbjuder även kanalen Eurosport.


Vad har Allente för sportutbud?

Allente har hela 7 sportkanaler och du kan se utvalda matcher från NHL, Premier League, La Liga, Serie A , Europa League, Handbollsligan och Svensk Handbollselit, veckans match från SHL & HockeyAllsvenskan, alla Grand Slam-turneringar i tennis och alla Grand Tours i cykel samt golf med utvalda tävlingsdagar från PGA-touren.