Här är kanalerna med sändningsrättigheter 2023

Sommar-OS, fotbolls-EM och sportligor som de stora europeiska fotbollsligorna och hockeyligorna är det många som vill följa. Sedan har vi även Super Bowl också, handbolls-EM och alla andra idrottsevenemang som händer 2023 och är intressanta, men det är inte lätt att hålla koll på vilket bolag som har köpt rättigheterna och var evenemangen sänds är ännu svårare. Därför finns vi här och hjälper dig att hitta rätt i djungeln av sändningsrättigheter.


Allente

 • Kanalpaket med massor av Sportkanaler
 • Parabol & Fiber-TV
 • Premier League, Europe League, Allsvenskan mm

Läs mer om Allente

Telenor TV

 • V sport football, V sport vinter, V sport motor, V sport1, V sport extra
 • Disocovery & Eurosport
 • HBO Max eller Viaplay kostnadsfritt!

Läs mer om Telenor TV abonnemang

discoveryplus

 • Alla allsvenska matcher, PGA-tour (USA, herrar)
 • Max full HD och 2.1-ljud
 • Stort utbud av reality och dokumentärer

Läs mer om discoveryplus konto

Cmore konto

 • Allt från SHL & Hockeyallsvenskan
 • Spanska La Liga & Italienska Serie A, elitserien i Speedway
 • Streama var du vill

Läs mer om Cmore konto

Viaplay konto

 • Streama all världens sport med Viaplay Sport
 • Champions League, Premier League, NHL, UFC, Formel 1
 • LIV International Rour, PGA, Europatouren, Ryder Cup
 • Ingen bindningstid, avsluta när du vill

Läs mer om Viaplay konto


 

Var visas sportsevenemangen 2023 och 2024?

 • - OS i Paris 2024 - Discovery+, Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport play
 • - Fotbolls VM 2023 - Viaplay
 • - Portugisiska ligan – Cmore
 • - Hockey VM 2023 - Viaplay
 • - CHL - Viasat och SVT
 • - Golf med LPGA, Europatouren, Ryder Cup – Viaplay
 • - Tennis med ATP-touren – Discovery+ och Eurosport

Paris OS 2024

OS 2024 kommer att hållas i Paris. Det är Discovery Networks Sweden som har rättigheterna till samtliga OS fram till 2024. Du kommer att kunna se OS-sändningarna på Discovery+, Kanal 5, Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och Eurosport play.

Var visas fotbollen?

När det kommer till fotbollen kan man generellt säga att den som är fotbollsintresserad gör bäst i att teckna abonnemang hos Allente och Cmore.

 

Allente innehar rättigheterna till bland annat:

 • -Premier league, 
 • -Champions league 
 • -Ligue 1
 • -FA-cupen

 

medan Cmore bland annat har:

 • -Superettan, 
 • -MLS 
 • -Serie A
 • -La liga

När det kommer till sommarens fotbolls-EM är det SVT och TV4 som har rättigheterna. 

 

Allsvenskan i fotboll visas numera i discoveryplus (Discovery).

 

sandningsrattighet

 

Var visas hockeyn?

Den som vill följa hockeyserierna måste vända sig till olika kanaler för olika ligor. Allente har rättigheterna till NHL, medan Cmore har rättigheterna till SHL och hockeyallsvenskan. Rättigheterna till den årliga VM-turneringen i hockey innehas av SVT och Allente.

 

Fotbolls-EM live i SVT Play och C More Play

 

Sändningsrättigheterna för Fotbolls-EM har SVT och TV4. Det innebär att du kan se fotbolls VM på SVT eller på TV4 (med reklam). Väljer du att teckna ett C More-abonnemang är det intervjuer, studiosnack och annat intressant medans de på TV4 visar reklam.

Formel 1 och motorsport

Gillar du Formel 1 går det att se detta hos Viaplay fram till 2024. Vill du också se elitserien i Speedway finns det hos C More.

Golf

Med ett abonnemang hos Viaplay kan du inom golf både se LIV International Rour, PGA, Europatouren och Ryder Cup. Andra sportevemang som PGA-tour (USA, herrar) går att se hos Discovery+.

Övriga evenemang

Vad beträffar sommar-OS i Tokyo är det Discoverys kanaler som kommer att visa detta evenemang: Kanal 5, 9, 11 och Eurosport och Eurosport 2.


Vintersportintresserade kan se Världscupen, VM i alpint och längd, samt VM i skidskytte på SVT. För den som gillar handboll är det Cmore och Allente som gäller. 

Cmore visar Handbollsligan och SHE medan Allente visar den stundande EM-turneringen. Golf är också uppdelat mellan Cmore och Allente, den sistnämnda kanalen har också rättigheterna till NFL, MLB, UFC och Formel 1.

 

Hur tecknar jag abonnemang för sportkanaler?

Så länge du har tekniken i din bostad för att kunna teckna digitala extrakanaler, exempelvis IPTV eller kabel-tv, så kan du teckna abonnemang med någon av kanalerna som sänder sportevenemang. 


Kanalerna kan tecknas bland de vanligaste digital-tv-operatörerna. Som alltid är det viktigt att gå igenom bindnings- och uppsägningstid när du tecknar abonnemang, för att säkerställa att du inte blir fast med att behöva betala för något en lång tid, som du inte är nöjd med.

 

Stora möjligheter att livestreama evenemang

streaming

Allente och Cmore är populära tjänster som erbjuder kanalpaket med mycket sport. Men det har också välutvecklade streamingtjänster, som man kan teckna antingen parallellt med kanalpaketen eller fristående.


Play- och streamingtjänsterna ökar, samtidigt som linjärt tv-tittande minskar. Förutom abonnemangsfria och kostnadsfria tjänster som Youtube och SVT Play väljer också fler att skaffa prenumerera och betala för streamingtjänsterna. 


Vad gäller sport och andra livesända abonnemang så går det, som du kunnat läsa i den här artikeln, att få tag i de mesta livesända sportevenemangen genom att livestreama dem från någon av tjänsterna. Det här sättet gör att man slipper köpa extrakanaler, dessutom blir det ofta billigare och är smidigare att prenumerera på streamingtjänsterna, då man kan titta i sin mobiltelefon, surfplatta eller dator, var man är. 


Kvaliteten på de strömmade materialet är idag generellt också så pass hög att det går att titta på en stor skärm eller tv-apparat utan problem. Och i takt med att allt fler får fiberbredband erbjuder vissa tjänster till och med livestreamat material i ultra-hd. Enligt Svenskt Kvalitetsindex är svenska kunder generellt mer nöjda med sina streamingtjänster än vad de är med sina digital-tv-abonnemang. 


En av orsakerna till detta är att antagligen smidigheten och prisvärdheten som kommer med streamingtjänsterna. Det är lätt att byta mellan tjänsterna och de kostar vanligtvis inte lika mycket som digital-tv-abonnemangen, även om just sportpaket generellt är de dyraste även bland streamingtjänsterna. 


Vilken kanal visar allsvenskan i fotboll för herrar

Herrallsvenskan visas på Discovery+ (fd discoveryplus). Du kan se alla matcher från allsvenskan i deras streamingtjänst.


Vilken kanal visar ishockey från SHL?

Sändningsrättigheterna för Svenska Hockey Ligan (SHL) innehas av Cmore som visar samtliga matcher från SHL.


Vilken kanal visar Fotbolls EM

Fotbolls EM visas av SVT och TV4/Cmore.


Vanliga frågor och svar om sändningsrättigheter


Var hittar jag samlad information om alla leverantörers sändningsrättigheter?

Vi har på vår sajt samlat all information om vilka sändningsrättigheter de olika leverantörerna har.


Var finns det störst sportutbud?

Sporträttigheterna varierar över tid men det finns ett bra sportutbud bland annat hos Discovery+, C More och Allente. Se alla valmöjligheter inne hos oss och jämför vilka sporträttigheter som erbjuds.


Vilka sporträttigheter har Cmore?

Cmore har alla sporträttigheter för bland annat svensk hockey inom SHL och Hockeyallsvenskan samt svensk fotboll inom Allsvenskan och Superettan.


Vad har Discovery+ för sportutbud?

Discovery+ har ett bra sportpaket där du bland annat kan se UEFA Europa League. De har även sporträttigheterna för superettan och fotbollsallsvenskan och erbjuder även kanalen Eurosport.


Vad har Allente för sportutbud?

Allente har hela 7 sportkanaler och du kan se utvalda matcher från NHL, Premier League, La Liga, Serie A , Europa League, Handbollsligan och Svensk Handbollselit, veckans match från SHL & HockeyAllsvenskan, alla Grand Slam-turneringar i tennis och alla Grand Tours i cykel samt golf med utvalda tävlingsdagar från PGA-touren.