Streamingtjänster

Vad är streaming?

Att strömma filmer och serier, eller som det heter på engelska “streama” har sedan ett antal år tillbaka blivit ett mer och mer vanligt fenomen. Att streama handlar om att via din dator, mobil eller surfplatta titta på film eller serier direkt på din enhet. Detta är möjligt genom att till exempel viaplay laddat upp en film på internet där du med hjälp av internet kan strömma den till din enhet.

Du kan alltså nu helt lagligt emot en låg avgift per månad ta del av ett stort utbud av både filmer och serier utan att behöva ladda ner de till din dator.

Vad är streaming?

För många människor är streaming det självklara valet för att spela upp filmer, serier, musik, tv-sändningar och sportevenemang. Kort och gott handlar streaming om att du tar del av den underhållning du vill se via din smart-tv, dator, mobil eller surfplatta, utan att du först behöver göra en större filnedladdning. Detta möjliggörs genom att ljud- och bild överförs till din enhet via ett nätverk i realtid, i samma sekund som du trycker på “spela upp”.

Förr fanns det inget lättanvänt och lagligt alternativ till fysiska köp- och hyrfilmer eller tv-sändningar för den som ville se sitt material digitalt, vilket innebar att fildelningstjänster fick ett stort genomslag.

Idag ser det dock helt annorlunda ut, och med någon av alla de streamingtjänster som finns är det betydligt enklare att för en låg månadsavgift komma åt ett stort utbud av rörligt material.

Titta på tv via streaming

Flera av de större vanliga tv-kanalerna har valt att ladda upp stora delar av sitt innehåll på internet. För att ta ett exempel så har TV4 valt att sända till exempel nyheterna live via deras tjänst TV4 Play, du kan alltså titta på tv genom din dator, mobil eller surfplatta.

Via SVT play får du dessutom åtkomst till ett stort arkiv av klassiska program, och förstås möjligheten att se nya program och nyheter i efterhand när du själv vill.

SVT Play låter dig också se program i realtid via streaming, alltså samtidigt som de visas på tv. Denna möjlighet för en hel rad andra kanaler finns också via streamingtjänster som Dplay och Telenor.

Streama film

Svt Play ger dig faktiskt tillgång till en hel del filmer också, vilka du kommer åt utan att behöva teckna en individuell prenumeration eller betala en månadsavgift, då detta redan täcks av public service-avgiften.

Förutom SVT Play tittar vi svenskar helst på vårt strömmade innehåll via Viaplay, C More eller  Netflix (enligt rapporten ”Trend och tema” från MMS, 2020).

Streama sport

Sport är något som är väldigt stort i vårt avlånga land, och främst är det fotboll och hockey som är populärt bland svenska tittare. Ett återkommande problem för konsumenter har varit att för att kunna ta del av exempelvis NHL eller Premier League så har man varit tvungen att teckna ett tv-abonnemang på 12 månader, trots att serien bara pågår under 6 – 8 månader.

Det känns förstås onödigt att betala för ett helt år utan att det aktivt nyttjas under den tidsperioden.

Därför så har de största aktörerna som har alla sporträttigheter valt att erbjuda sporten på play via streaming.

Frihet att välja och låga kostnader

Just möjligheten att faktiskt kunna välja när du vill betala för en streamingtjänst är en av de absolut största fördelarna.

En överväldigande majoritet, om inte alla av tjänsterna, har slopat bindningstider. I många fall får du också prova tjänsterna under en inledande period utan kostnad.

För de tjänster som erbjuder sport är månadskostnaderna lite högre, men i övrigt har de allra flesta streamingtjänster en låg månadskostnad, särskilt med tanke på hur mycket material du faktiskt får titta på.

Och kvaliteten då? Den är alldeles utmärkt. I Sverige har de flesta hushåll möjlighet till snabbt bredband idag, och särskilt i och med fiberutbyggnaden har en stabil och riktigt högkvalitativ streamingupplevelse blivit möjlig.

Flera av streamingtjänsterna erbjuder faktiskt idag både 4K-upplösning och Dolby Atmos-ljud.

Det är alltså inte så konstigt att allt fler helt har gått över till streamingtjänster idag istället för traditionella tv-abonnemang.

Våra favorittjänster och vad de erbjuder

Vi gillar streamingtjänster. De är lättanvända, går att använda på flera olika enheter, är utan bindningstid och kostnaden är väldigt låg i förhållande till hur mycket underhållning man får för pengarna.

Det stora utbudet gör också att det finns en tjänst för dig, oavsett om du gillar bred underhållning, europeisk konstfilm, fotboll eller realityserier.

Här har vi samlat våra favoriter från streamingvärlden:

Bäst Streamingtjänst – Topplista

 1. Allente Stream: Samlar 4 streamingtjänster & 12 kanaler
 2. Discovery+: Allt från Kanal 5 + Allsvenskan
 3. Viaplay: Bäst skandinaviska serier som Börje & Ronja
 4. TV4 Play: Bäst streamingtjänst
 5. SkyShowtime: Årets nykomling i Sverige

Allente Stream

✅ 4 streamingtjänster

✅ 12 tv-kanaler

✅ Mängder av storfilmer och prisvinnande serier

✅ Möjlighet att titta på upp till fyra enheter samtidigt inom EU

I Allentes tv- och streamingpaket får du tillgång till ett rikt utbud av storfilmer och prisvinnande serier, samt möjligheten att streama när och var du vill inom EU. Med tjänster som Viaplay Film & Serier, HBO Max, SkyShowtime, och Nordisk Film+, samt 12 tv-kanaler, blir underhållning enkel och samlad.

Med Allente-appen kan du enkelt streama dina tv-kanaler samt filmer och serier från SkyShowtime och Nordisk Film+. I paketet ingår också separata appar för Viaplay och HBO Max, vilket gör att all din underhållning är lättillgänglig via mobil, tv, och dator. Titta på flera enheter samtidigt utan krångel.

För sportentusiaster finns möjligheten att lägga till Viaplay Total till ditt Allente Stream-paket. Det ger dig tillgång till all Premier League-action, samt andra stora sportevent som Formel 1, NHL, och golf.

För de som söker familjevänligt innehåll erbjuder Allente ett brett utbud av filmer och serier för alla åldrar, från barnens tecknade favoriter till långfilmer som hela familjen kan njuta av.

SkyShowtime

✅ Filmer och serier från stora producenter

✅ Program skräddarsydda för hela familjen

✅ Offline-visning

✅ Upp till tre skärmar samtidigt

Med en stark koppling till både Paramount och Comcast, erbjuder SkyShowtime en unik fusion av dessa jättars bästa verk. Tänk dig att ha tillgång till toppinnehåll från Showtime, Sky Studios, Peacock, Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon och DreamWorks Animation, var du än är inom EU.

Du behöver inte vara bunden till ett specifikt TV-paket för att njuta av SkyShowtime. Med deras streamingtjänst kan du dyka djupt in i en värld av filmer, serier och andra program direkt via din dator, surfplatta eller smartphone.

Det erbjuds flera abonnemangsalternativ med SkyShowtime, inklusive månads- och årsabonnemang. Med ett årsabonnemang sparar du 33% jämfört med månadsbetalning, vilket ger dig stort värde för pengarna.

Om du är den typen som älskar att se dina favoritprogram på språng, kan du ladda ner dem och titta offline. För dem som söker högsta möjliga kvalitet, HD är standard, men 4K är på väg. Så om du vill ha en blandning av toppklassig streaming och högkvalitativt innehåll, är SkyShowtime det självklara valet för dig.

Telenor Stream

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

✅ Sport

✅ Filmer och serier

Telenors samtliga tv-paket är streaming är en självklart integrerad del. Det är nämligen så att när du köper något av de tre tv-paket som Telenor erbjuder så ingår alltid streamingtjänsten Telenor Stream, som gör att du får tillgång till de flesta av dina kanaler via streaming i exempelvis din dator, surfplatta eller smartphone, var du än befinner dig i EU.

Det är också möjligt att helt skippa köpet av tv-paket och endast använda sig av streamingtjänsten. Detta ger dig då möjlighet att se på de tv-kanaler du vill, fast helt och hållet via streaming.

Välj mellan Stream Mini eller Stream Mellan för att få tillgång till 11 respektive 16 tv-kanaler.

Om du istället vill ha fler kanaler plus streamingtjänsterna så är det paketet Stream Stor du ska välja. Med 49 tv-kanaler, 11 playtjänster och obegränsat innehåll från Viaplay Serier & Film samt HBO Max är det här det ultimata streamingpaketet för dig som vill ha en fantastisk cocktail av tablå-tv och högkvalitativa serie- och filmtjänster.

För dig som saknar sporten går det även att lägga till Viaplay Sport, och för dig som har ett särskilt intresse av exempelvis dokumentärer erbjuder Telenor olika temapaket, med passande tv-kanaler och playtjänster.

Boxer Play

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

 Sport

✅ Filmer och serier

Boxer har fyra olika tv-paket att välja mellan, där deras egen tjänst Boxer Play ingår. Detta ger dig möjligheten att streama de flesta av de kanaler som ingår i ditt tv-paket. Du laddar ner appen till din enhet och kan sedan se ditt innehåll i hela EU ­– både direkt när programmen sänds eller i efterhand.

Med tillvalspaketen från Viaplay och C More får du en komplett streamingupplevelse, med sport och underhållning.

Till skillnad mot Telenor kan du inte köpa Boxers streamingtjänst separat, utan den ingår som ett komplement till tv-paketen som sänds via antenn eller fiber.

Canal Digital

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

✅ Sport

✅ Filmer och serier

Du som uppskattar satellit-tv och möjligheten att välja mellan mängder av kanaler och sport i toppkvalitet känner säkert redan till Canal Digital.

Det som kanske inte är lika känt är att de också erbjuder sin tv-kunder en riktigt fyllig streaming- och playtjänst som komplement till sina kanaler.

Med Canal Digitals playtjänst får du förutom möjligheten att se tv-progam och livesport även tillgång till veckoarkivet med sparade tv-program och serier samt hyrfilmer. Har du dessutom lagt till HBO Max eller någon av C Mores paket så kommer du även åt dem via Canal Digitals streamingtjänst.

Du använder streamingtjänsten via en app som går att installera på alla enheter du kan tänka dig och några till. Och allt ditt innehåll har du tillgång till i hela EU.

Discovery+

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

 Sport 

Det råder inte brist på paket att välja mellan hos streamingtjänsten Discovery+ (tidigare Dplay). Här väljer du mellan allt från det minsta gratispaketet med utvalt playinnehåll till Superettan, Allsvenskan och Discoverys kanaler i det större paketet Total. Däremellan finns paketen UnderhållningLive, Live+ TV och Gratis.

Förutom för dig som vill titta på svensk fotboll passar Discovery+ bra för dig som vill titta på live-tv och se kanaler som Kanal 5TV4, Sjuan och Tv12 via streaming.

Möjligheten att lägga till C More Sports linjära sportkanaler finns också, genom paketet Total + C More Sport, vilket ger dig ytterligare sport som Serie A, La Liga och SHL.

Discovery+  är med andra ord inte bara en streamingtjänst för tv-kanaler och en playtjänst, utan också en riktigt kraftfull sporttjänst.

Du abonnerar månadsvis och kan avsluta när du vill..

C More

✅ Sport

✅ Filmer och serier

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

Du som följer SHL är säkert väl medveten om att det är C More som har rättigheterna till säsongens alla matcher. Precis som de har för den italienska och spanska toppfotbollen och NBA.

Med paketen Mycket Sport och All sport får du möjligheten att streama all sport du önskar, såväl som film, serier och barninnehåll i mängder.

För det är faktiskt inte bara sportstreaming som C More är bra på, utan man har även ett stort utbud av, inte minst svensk, underhållning redo att streamas. Som om inte det vore nog fungerar C More också som en live-tv-tjänst, där du kan titta på kanaler från TV4 och C More, antingen när de sänds eller i efterhand.

Med abonnemangen C More och C More TV4 kan du som inte har sportintresse istället komma lite billigare undan och bara njuta av nöjesutbudet.

Viaplay

✅ Sport

✅ Filmer och serier

✅ Live-tv

En annan streamingtjänst med viktiga sporträttigheter i Sverige är Viaplay. Med Viaplay Sport kan du se Premier League, Championship, Bundesliga NHL, motorsport och golf, med mera. Då får du även möjlighet att se på livesänd tv från kanaler som TV6 och TV8 samt en mängd serier, varav många är originalproducerade för Viaplay.

Med det största paketet Total får du också alla filmer i ditt abonnemang.

Viaplay ingår för alla Viasat-kunder med ett tv-abonnemang, som ett komplement till tv-paketet. Men tjänsten är en såpass välutvecklad streamingtjänst att den faktiskt också klarar sig utmärkt på egen hand. Att Viaplay näst efter Netflix är den mest använda streamingtjänsten i Sverige talar sitt tydliga språk.

Många sportintresserade väljer av naturliga skäl Viaplay, men tjänsten är lika omtyckt även bland kunder som inte är intresserade av sport. Om du är en av dem så finns det mer plånboksvänliga alternativet Viaplay Film & Serier att tillgå.

Hayu

✅ Realityserier

Det är härligt att se finns utrymme att gå sin egen väg även i streamingvärlden. För det är just vad den hårt nischade tjänsten Hayu gör.

Här erbjuds ett abonnemang till ett lågt månadspris. Och vad får du för det? Jo, amerikanska realityserier! I mängder!

Här ingår närmare bestämt 250 olika serier, och många avsnitt kommer upp på tjänsten samtidigt som de sänds i USA.

Det här är inte en tjänst för alla, men för dig som gillar realityserier och true crime är Hayu perfekt.

Comhem Play+

✅ Filmer och serier

Comhem erbjuder flera tv-paket, med möjlighet att streama ditt kanalutbud via en kompletterande playtjänst. Men de har också lanserat sin egen streamingtjänst vid namn Comhem Play+ som du kan abonnera på helt fristående. Du behöver alltså inte vara kund hos Comhem sedan innan.

I den här streamingtjänsten är det film och serier för hela slanten, med andra ord en marknad med hög konkurrens. Så hur utmärker sig Comhem Play+ här?

Svaret är: genom att ha en lägre prislapp än många konkurrenter och genom att man faktiskt erbjuder en hel del exklusivt innehåll som du inte hittar på annat håll.

Att du slipper bindningstid och får en provmånad gratis är förstås också ett stort plus i kanten för Comhem Play+.

Ownit

✅ Filmer och serier

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

Ownit är inte bara en bredbandsleverantör som år efter år ligger i topp när det kommer till kundnöjdhet. De levererar också tv-paket i tre storlekar samt tjänsten Ownit Play som ingår för alla tv-kunder.

Genom Ownit Play-appen får du tillgång till dina kanaler via streaming var du än befinner dig i EU. Du kan även lägga till HBO Max eller Viaplay Film & Serier för att ytterligare maxa utbudet.

Och föredrar du att hyra film istället så går även det bra i appen, genom SF Anytime och Nordisk Film. Då kan du dessutom betala för hyrfilmen på din månadsfaktura från Ownit. Smidigt och praktiskt att ha alla dina kanaler och tilläggstjänster under samma tak!

HBO Max

✅ Filmer och serier

The Wire, Sex and the City, Six Feet Under, Curb your enthusiasm och Game of Thrones. Nu kanske du undrar hur vi kommit över din topplista över favoritserier genom tiderna, men vi lovar, vi har inte ägnat oss åt några häxkonster. Det här är bara en handfull exempel på de kvalitetsserier som HBO producerat genom åren, och det verkar som att de inte har några planer på att sluta.

För dig som vill åt exklusiva HBO-produktioner är det streamingtjänsten HBO Max som gäller. Här hittar du både gammalt och nytt, serier, filmer och barninnehåll.

Netflix

✅ Filmer och serier

Den första associationen som dyker upp för många när streamingtjänster nämns är Netflix. Det var genom Netflix som streamingrevolutionen tog fart på allvar, och idag används tjänsten i över 190 olika länder. Netflix har innehåll för de flesta målgrupper, såväl välkända filmer och serier, som egenproducerat och exklusivt innehåll, som Stranger Things.

Du hittar inte mycket svenskt material hos Netflix, men trots det är det den populäraste streamingtjänsten i Sverige med högst kundnöjdhet.

BasicStandard och Premium är abonnemangsformerna som går att välja på. Innehållet är det samma, men bildkvalitet och antal personer som kan titta på olika enheter samtidigt ökar i takt med priset.

SF Anytime

✅ Film och serier

En tjänst som skiljer sig från de andra är SF Anytime. Det här är en streamingtjänst i den mån att du streamar innehållet (även om du också har möjlighet att ladda ner det), men främst är det en video on demand-tjänst.

Det betyder att du inte betalar någon månadskostnad och får ta del av hela utbudet, utan du betalar för den film eller serie du vill se, med andra ord är SF Anytime en digital version av en klassisk hyrfilmsbutik.

Fördelen är förstås att om du bara tittar på filmer och serier sporadiskt, så finns det inget aktivt abonnemang som drar pengar varje månad.

En annan fördel med SF Anytime är det stora utbudet av svensk och utländsk film, samt serier och även ett gediget utbud för de minsta i familjen. Om du letar en specifik film är det därför många gånger på SF Anytime du hittar den, snarare än hos någon av de andra streamingtjänsterna.

SF Kids Play

✅ Film och serier för barn

I kategorin “nischade streamingtjänster” hittar vi SF Kids Play. För det här är faktiskt barnens streamingtjänst! Här varvas Astrid Lindgren-klassiker med nya animerade serier och filmer, allt prydligt kategoriserat efter ålder, från 0 till 10 år.

Genom den lättanvända appen kan barnen själva välja sina favoriter, streama till tv:n eller kolla direkt i mobilen eller surfplattan.

Skulle du som förälder trots allt vilja ha lite kontroll så finns det smarta föräldrafunktioner, där du kan blockera innehåll som riktar sig till lite äldre barn, eller ställa in en timer så att hela dagen inte spenderas framför tv:n.

Det här är streamingtjänsten som alla barn älskar (och även föräldrar som behöver en paus).

Sappa Play

✅ Filmer och serier

✅ Live-tv

✅ Playkanaler

✅ Sport

Du som har digital-tv genom Sappa har också tillgång till Sappa Play. Med den här appen får du även tillgång till dina kanaler via streaming, samt extra playfunktioner.

Du ser programmen live eller i efterhand, var du än befinner dig i EU.

Har du valt till Viaplay, Dplay eller Cmore har du dessutom åtkomst till dem direkt via appen.

Disney Plus

✅ Filmer och serier

En av de senaste streamingapparna på den svenska marknaden är Disney Plus. Och man har inte precis gjort en blygsam entré. Med klassiker, nyproduktioner och annat exklusivt material från Disney, Marvel, Pixar och Star Wars har man tagit Sverige med storm.

Efter knappt en månad hade tjänsten närmare en halv miljon användare och globalt är antalet användare idag över 60 miljoner, vilket betyder att Disney nådde sin femårsmilstolpe på bara 8 månader.

Tjänsten växer fortfarande och kan på sikt bli en riktig Netflix-utmanare, men än så länge lever man gott på att erbjuda exklusivt material från den magiska Disney-världen.

Som för de flesta andra streamingtjänster prenumererar på tjänsten månadsvis utan bindningstid, men hos Disney Plus har du också möjligheten att skaffa en årsprenumeration, vilket ger dig rabatt på priset!

Apple TV Plus

✅ Filmer och serier

Disney är inte det enda företaget från Kalifornien som vill konkurrera om streamingkunderna. Även Apple har genom Apple Tv Plus visat att man kan producera intressanta originalproduktioner.

Apple TV Plus är en streamingtjänst med låg prislapp (dessutom gratis i ett år när du köper en ny Apple-produkt) och man satsar hårt på sina “Apple Originals”, vilket betyder såväl helt originella serier som Ted Lasso, som nya filmer med stora skådespelare som Tom Hanks, reportageprogram med Oprah Winfrey, och för barnen nya produktioner med välkända figurer som Snobben. Varje månad kan du se fram emot nya Apple Originals.

Draken Film

✅ Filmer

Du som är filmintresserad och årligen brukar vallfärda till Göteborg för filmfestivalen kan tacka din lyckliga stjärna för Draken Film.

Det här är streamingtjänsten som låter dig välja bland 700 titlar kvalitetsfilm, mer eller mindre smal, från stora till små filmnationer.

När du abonnerar på Draken Film drar du även ditt strå till stacken för att Sveriges biografer ska överleva, och Draken Film tackar dig genom att då och då skicka biobiljetter till exklusiva premiärvisningar av filmer.

Mubi

✅ Filmer

Det är svårt att alltid hitta guldkornen bland all fantastisk film som producerats genom tiderna, och fortfarande produceras varje år. Hos Mubi hittar du filmerna som sorgligt nog ofta förblir osedda av en majoritet av biobesökarna, men som uppskattas av kritiker och filmfestivalbesökare.

Genom Mubi-appen streamar du filmer som handplockats av filmentusiaster och sedan kan du diskutera filmen du just sett med ett lika entusiastiskt community.

Penny Play

✅ Filmer och serier

Streamingtjänster på köpet betyder oftast att du har köpt ett tv-paket hos en digital tv-leverantör. Men inte när det gäller Penny Play.

Här är det istället bredbands- och mobiloperatören Penny som ger dig tjänsten helt gratis i ett år om du tecknar ett mobilabonnemang eller bredband genom dem.

Skulle du redan vara nöjd med ditt bredband och ditt mobilabonnemang går det dock precis lika bra att skaffa Penny Play separat.

Streamingtjänsten är nämligen både billig och har ett bra utbud av serier och filmer. Första månaden testar du gratis, du slipper bindningstid och får tillgång till serier som Raised by WolvesVikings och Power. Eller vad sägs om filmer som Midsommar och En man som heter Ove?

Även barnen kan ha kul med Penny Play, såväl Babblarna för de yngsta, som Fåret Shaun och Playmobil the Movie finns i Pennys utbud.

Alla Streamingtjänster i Sverige

 • Allente
 • Amazon Prime Video
 • Apple TV+
 • Boxer Play
 • Britbox
 • Cineasterna
 • Cruncyroll
 • Discovery+
 • Disney+
 • Draken Film
 • HBO Max
 • Hayu
 • Mubi
 • Netflix
 • Pluto TV
 • Sappa Play
 • SF Anytime
 • SkyShowtime
 • SVT Play
 • Tele2 Play
 • Telenor Play
 • Telia Play
 • TriArtPlay
 • TV4 Play
 • UR Play
 • Viafree
 • Viaplay
 • Youtube

Vilka tjänster har innehåll i 4K och UHD?

De flesta av oss ställer krav på bild och ljud när vi strömmar innehåll, oavsett om det är ett klipp på Youtube eller den senaste Hollywood-filmen förväntar vi oss åtminstone HD-kvalitet.

I takt med förbättrad internetuppkoppling och högkvalitativa skärmar blir det också allt vanligare med material i Ultra-HD eller 4K.

Detta är något som även streamingtjänsterna har hakat på, och flera av dem erbjuder därför en del av sitt material i 4K.

I dagsläget kan du streama i 4K-upplösning hos:

 • Netflix
 • Viaplay
 • Disney Plus
 • Apple TV Plus
 • Penny Play

Och för att det ska fungera krävs att du har rätt hårdvara, exempelvis en Apple TV 4K, Chromecast Ultra och ett bredband som klarar höga hastigheter, helst 100 Mbps.

Den skärm du tittar på behöver förstås också vara byggd för att kunna visa material i 4K/Ultra HD.

Prova gratis streamingtjänster och hitta dina favoriter

De flesta streamingtjänster kostar pengar varje månad. Även om månadskostnaden i regel är låg för enorma bibliotek av underhållning, så blir det ändå dyrt att ha igång flera abonnemang samtidigt.

Därför är det viktigt att prioritera.

Turligt nog erbjuder väldigt många streamingtjänster en gratis provperiod, i vissa fall så länge som en månad. Det ger dig gott om tid att utforska tjänsten och förstå om tjänsten passar dig, eller om du bör leta vidare.

Eftersom bindningstid inte är något som streamingtjänsterna gillar är det också lätt att bara avsluta abonnemanget och hoppa vidare till nästa.

Klicka din in på de streamingtjänster som vi rekommenderar här på Tvabonnemanget.se och se vad de har för introduktionserbjudande för dig!

Gratis Streamingtjänster

 1. Viaplay: Testa gratis 1 vecka
 2. Amazon Prime: Gratis provperiod 1 vecka
 3. Apple TV+: Gratis stream i 1 vecka
 4. TV4 Play: Gratis med reklam
 5. Viafree: Finns du på Pluto-TV
 6. Pluto TV: Gratis streaming
 7. SVT Play: Betalas genom skatt

Vanliga frågor och svar om streamingtjänster


Finns det gratis streamingtjänster?

Nästan alla streamingtjänster kostar pengar varje månad men det finns några få gratis som exempelvis SVT Play och TV4 Play. Många tjänster erbjuder dock en gratis provperiod. Skulle du efter en provperiod vilja fortsätta prenumerera på ett abonnemang kan du i de flesta fall avsluta precis när du vill eftersom de allra flesta saknar bindningstid.

Hur mycket surf går åt när man streamar film eller tv via sin mobil?

Hur mycket beror på den kvalitet du väljer att se filmen eller tv-kanalen men genomsnittligt kan man räkna ungefär 0,5 GB per timme. Vill man spara på surfen i mobilen kan det vara bra att koppla upp till ett Wifi när det går.

Hur streamar jag till TV?

Enklast är att ansluta en extern mediaspelare som exempelvis Apple TV eller Google Chromecast via HDMI-porten. Då kan du överföra streamingen från din mobiltelefon, dator eller surfplatta.

Vilka streamingtjänster finns det?

Det börjar bli en hel del streamingtjänster att välja mellan och det dyker hela tiden upp nya. Vi har samlat de allra populäraste film-, TV- och serietjänsterna på vår sajt för att du ska kunna hitta den streamingstjänst som passar dig bäst.

Finns det några bra erbjudanden för streamingtjänster?

Ja, det kommer regelbundet bra erbjudande för streamingtjänster och vi samlar alla aktuella erbjudanden här på vår sajt.